Ніколь Князева – юна українка, що підкорює вершини

Ніколь Князеву називають дівчинкою-унікумом, «найміцнішим хребтом світу», феноменом українського спорту. Їй можуть позаздрити професійні спортсмени та навіть спецпризначенці. І це не дивно, адже у свої 10 років Ніколь має надзвичайно велику кількість заслуг.

В арсеналі юної українки є 26 національних та світових рекордів, титули чемпіонки, численні перемоги у різних дисциплінах, підкорення Говерли у двадцятиградусний мороз та шквальний вітер тощо. Дівчина підтягується на поперечині 2800 разів за дві години. За той же час може 5 тисяч разів віджатись. Подейкують, що швидше за все всі досягнення Ніколь ніхто у світі повторити не зможе.

Без сумніву 10-річна дівчина має унікальні здібності. Їх розгледів у дочці батько Василь Князев, перший віцепрезидент Національної федерації військово-прикладного хортингу України. Коли Ніколь було три роки він зайнявся її вихованням, загартовуванням та фізичною підготовкою. Десь чотири роки Василь Князев працював над фізіологічним розвитком доньки, все робилось поступово. 

Спортом Ніколь почала займатись у сім років. Дівчинка швидко вчилась та активно тренувалась. Це одразу дало результат – перемогу на чемпіонаті світу з воркауту та встановлення трьох світових рекордів. Вже через рік Ніколь стала майстром спорту міжнародного класу з воркауту.

На досягнутому юна українка ніколи не зупинялась, тому активно розвивається в інших видах спорту: дзюдо, карате, веслування на байдарках та каное, гімнастика, плавання, акробатика, ММА тощо. Дівчина признається, що іноді сама забуває всі види спорту, якими займається. Та це не заважає їй постійно вчитись новому.

Попри свій юний вік Ніколь ставлять у приклад військовим, у 8 років вона почала їх тренувати. Цьогоріч, за активну співпрацю й постійну участь у змаганнях зі спецпризначенцями, Командування Сил спеціальних операцій Збройних сил України нагородило Ніколь Князєву почесним беретом.

Дівчина має мрію: перемогти на Олімпійських іграх та підняти на п’єдесталі прапор України. Тому зараз вона активно розвивається як спортсменка Олімпійського шляху і готується до підкорення юнацької Олімпіади. Одночасно дівчина займається розвитком спорту в Україні. Наприклад, стала натхненницею створення дитячого воркауту, а на своєму Youtube-каналі показує різні майстер-класи та пропагує заняття спортом.

Автор: Людмила Оленюк

Читайте у рубриці